Retraites voor Vrouwen

Prachtige retraites, op een paradijselijke plek, waar we in een veilige bedding bij elkaar komen. Wij vrouwen mogen elkaar ontmoeten in onze kracht en ons talent, maar ook in onze pijn, tekortkomingen en alles wat er zoal tussen vrouwen kan spelen. De retraites geef ik in co-creatie met Miriam Zwaga of Hermine Schoneveld.

Maria Magdalena van de lage landen

DE TIJD KEERT WEDER 21- 26 april 2024 Orval (België)
samen met Hermine Schoneveld

Het magische 'dal van goud' in het zuiden van België is omringd door mystieke verhalen. Zo zou de abdij in Orval opgericht zijn door Mathilda, gravin van Toscane. Vanaf heel jonge leeftijd werd zij onderwezen uit het 'rode boek der liefde', het evangelie geschreven door Jeshua. Deze leringen zijn de grondbeginselen van de Katharen. De Katharen hebben dit boek goed verborgen gehouden, ook nadat ze bijna allemaal zijn vermoord in de kruistochten.

Het is tijd dat we de waarden van Liefde en Onschuld diep in ons lichaam verankeren en voorbij de wonden van liefde te gaan. Het is tijd om ons te herinneren wie we zijn en welke wijsheid in jou verborgen ligt. Het vrouwelijke principe is innig met de Moedergodin verbonden en door het herstellen van die verbinding vinden we weer balans in ons leven. De oude wijsheid is door de eeuwen heen nooit verloren gegaan en ligt opgeslagen in de baarmoeder van de aarde en in die van ons, vrouwen.

Legacy van Maria Magdalena

We gaan op reis naar 4 vrouwelijke archetypen in onszelf om ons te spiegelen aan de kwaliteiten van deze vrouwen die ons zijn voorgegaan. We hebben voorbeelden nodig om eigenschappen in onszelf te (her) ontdekken of waar we ons aan op kunnen trekken. Wat deze vrouwen met elkaar gemeen hebben is dat zij allen een diepe connectie met hun ziel hadden en durfden te gaan staan en leven naar die waarheid. Ze ervoeren een verbinding met het 'grotere' en durfden verder uit te reiken, naar voren te stappen, voorbij angst te gaan en zichzelf op te offeren.

De Zwarte Madonna, de Donkere Moeder. Haar weg gaat terug naar de Zwarte Venus in de oertijd, via de Keltische en Oosterse Zwarte Godinnen naar haar Christelijke manifestaties in Maria Magdalena. Zij is de donkere kosmische baarmoeder van het licht. Donker en licht komen samen. Ze is de Moeder van de bezielde Donkere Aarde. Zo voelbaar aanwezig in de heuvels en bossen rondom het centrum waar we verblijven.
Jeanne d’Arc, deze dappere strijdster voor de vrijheid vond op 19- jarige leeftijd de dood op de brandstapel, vanwege vermoedens van hekserij. Evenals Mathilda ontving ze op 13 jarige leeftijd 'de stem van God', wat haar de kracht gaf om de strijd aan te gaan in de 100-jarige oorlog. Ondanks haar korte leven slaagde ze erin een van de beroemdste Franse vrouwen ooit te worden.
Mathilda, gravin van Toscane, afstammelinge van Maria Magdalena. Zij beschermde Het Boek der Liefde, het evangelie dat Jezus zelf geschreven zou hebben en bouwde de kathedraal in Orval, het gouden dal, om het boek te beschermen. Zij leefde als machtige, middeleeuwse heerseres, zowel strijdster, als gravin en leefde 'the sacred union,' het samensmelten van het mannelijke en het vrouwelijke in de liefde.
En natuurlijk Maria Magdalena, de vrouwe die het boek der liefde naar Europa bracht. Zij die de Heilige Seksualiteit leefde, de liefde belichaamde en voorging in leven vanuit liefde. Die over de (lange tijd geheime) leer, vertelde en deze ook voorleefde. Juist in deze tijd is ze een grote inspiratiebron voor velen om de liefde te belichamen en het menselijke in de mens te blijven zien en voelen. om te leven vanuit het hart, verbonden met de baarmoeder.

De Tijd Keert Weder

om ons diep van binnen te herinneren wat we al lang in alle cellen van ons lichaam voelen. Om voorbij de schuld en schaamte te gaan naar vrijheid en onschuld. De kracht van deze vrouwen zit in ons en we gaan deze wijsheid weer wakker maken en integreren.

‘Wie oren heeft om te horen, die hore’

henriette video1henriette video-2